Sekreterarspalten

Sekreterarens spalt.

Här finns plats för sekreteraren att informera om vad han vill ... nästan

Lite om LMBK:s arrangemang under sommaren 2011.
 

  Tävling i Frösundavik 2011-06-11
  Fri Fart på Göta Kanal 2011-07-30       
  Loftahammars-Utställningen 2011-08-27-28
  Tävling i Harnäsbadet, Gävle 2011-09-10
Hej, på Er!
Här kommer en liten sammanställning av de arrangemang vi deltagit i under 2011.


Tävling flyttad från Tinnerbäcksbadet

LMBK hade det här året återigen tänkt arrangera årets hemmatävling i Tinnerbäcksbadet. Allt var klart med deltagare, startlistor, priser inköpta mm. Två dagar innan tävling uppstod en vattenläcka i Tinnis, hela badet fick tömmas så den tävlingen fick ställas in. Den 6 juni hade flera SIS-klubbar beslutat att genomföra en tävling i Frösundavik, så nu blev det så att LMBK blev huvudarrangör för den tävlingen istället för Tinnerbäcksbadet. Tävlingen genomfördes med hjälp av övriga SIS-klubbar en stekhet dag och här kan Ni se resultat och några bilder.
Några bilder:
Res. Några bilder från Frösundavik 2011.


Fri Fart på Göta Kanal.

Vid Museihuset vid Ljung arrangerades den 30 juli en träff med veteranracerbåtar under namnet Fri Fart på Göta Kanal. Vid tre tillfällen denna dag är kanalen avstängd och båtarna får visa upp sina fartresurser. Ett 25-tal båtar deltog och drog på för fullt förbi åskådarna i ca 40-50 knop. Några från klubben var där, plus att vi fick besök av Arne och Anita Carlsson från Eskilstuna, så vi hade ca 15 modeller att visa upp. Körning i kanalen uteblev då det var trångt och svårt med isättning av modellerna, men till nästa år har vi blivit lovade en egen del av bryggan. I Motorbåtsmuseet kunde man se många äldre båtar och mycket annat.
Några bilder:
Bilder 2011. Se även Bildspel på Fri Farts Hemsida.


Loftahammars-Utställningen .

Under årets Utställning deltog LMBK under lördagen och söndagen. Vi var 7 medlemmar som hade ett 15-tal modeller med oss. Vi hade också fått besök av Anita och Arne Carlsson, från Eskilstuna, som hade 4 båtar med sig.Många intresserade besökare kom och ställde mycket frågor om de olika båtarna. Vi försökte köra så ofta och mycket vi kunde när inte vinden friskade i för hårt. Vid körplatsen var det hela tiden många åskådare som hade mycket frågor. Det var 2 dagar med så mycket körning det gick för vädret. Lördagen bjöd på en skön sensommarvärme, söndagen blev betydligt svalare.
Några bilder:
Bilder.


SM-tävling i Harnäsbadet, Gävle.

Den här säsongen avslutades med tävling i Harnäsbadet, Furuvik. Det var 23 anmälda båtar. LMBK kom till tävlingen med 9 båtar och lyckades få med sig 6 topp-3 placeringar hem. Tävlingen genomfördes i lungt väder och solsken. GSBK hade ordnat med gemensam lunch som alla tyckte var ett bra initiativ. Här kan Ni se resultat och några bilder.
Några bilder:
Res. Några bilder från Furuvik 2011.[Hemsida] [Toppen på sidan]


Copyright © 1998/99 LINKÖPINGS MODELLBÅTKLUBB - LMBK
Made by
Webm@ster Lennart Andersson